Om oss

Holst Optik i Helsingborg etablerades 1961 och är legitimerade optiker med kontaktlinsbehörighet och är certifierade av Optikerförbundet.

Vi innehar kunskap i arbetsmedicin och samarbetar med många företag i Helsingborg, inom skydds- och terminalglasögon samt andra lösningar inom synergonomin. Vi gör även arbetsplatsbesök för synkontroll.

Vid våra synundersökningar kontrollerar vi t.ex. ögats tryck (glaucom) och kontroll av gråstarr (cataract) på kunder som har behovet. I samband med detta kan vi skicka en remiss. Idag kan vi erbjuda ögonhälsokontroll dvs. vi fotograferar ögonbotten samt utför synfältsmätning som sedan granskas och bedöms av ögonläkare.

I lokalerna har vi egen verkstad där vi gör inslipningar och reparationer.

Vår strävan har alltid varit att ge kunden det bästa inom optik och undersökningsmetoder. Det senaste året har vi genomfört över 100 ögonbottenundersökningar i samarbete med ögonläkare, vilket känns meningsfullt och lärorikt. Vi blickar framåt och hoppas på ytterligare utveckling inom området.

Vid misstanke om ögonsjukdomar ombesörjer vi remiss till ögonläkare. Vi har ett nära samarbete med Aleris som erbjuder en snabb, säker och effektiv behandling.

Vi har kunskap inom synsvagoptik och prismaordination mm, dvs de kunder som har medicinska ögonproblem som inte kan avhjälpas med vanliga glasögon eller synhjälpmedel.

Vi har mobil ramp till rullstolar, kontakta oss före ditt besök om du är i behov av detta.

Välkommen in och testa din favoritbåge!